Zelfrijdende auto BMW de weg op in 2021: 'BMW i Next'

BMW wil in 2021 zijn eerste zelfrijdende auto commercieel beschikbaar stellen. Het bedrijf wil 'nummer één' worden op gebied van autonome voertuigen.

Het nieuwe model krijgt de naam BMW i Next en moet naast zelfrijdend ook een hoop andere technische snufjes meekrijgen, die de bestuurder 'connected' houdt.

Voor BMW staat de veiligheid voorop, niet alleen in het verkeer maar ook op gebied van persoonlijke data. Kortgeleden nog toonde de fabrikant een conceptvideo van het voertuig.

Kapers op de kust

BMW is lang niet de enige met een zelfrijdende auto in ontwikkeling. Uiteraard is er nog Google, die onlangs een samenwerking met Fiat aankondigde. Maar ook Volvo, Audi, Nissan en anderen willen een graantje meepikken. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000