Woorden tellen in Microsoft Word

© PXimport

Woorden tellen in Microsoft Word

Geplaatst: 18 oktober 2013 - 03:53

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Soms is het handig als je weet hoeveel woorden je eigen (al) hebt toevertrouwd aan Microsoft Word. Met Word kan je best eenvoudig het aantal woorden, tekens, alinea's of regels tellen.

Voer je een opdracht uit met een maximum aantal tekens of een maximum of minimum aantal woorden, dan kun je de aantallen in Word 2007 - 2010 gemakkelijk achterhalen door in de statusbalk (helemaal onderaan, de grijze balk waar je ook de weergave kunt wijzigen en waar je in- en uit kunt zoomen) de volgende stappen te ondernemen:

Stap 1: Rechtermuisklik. Het Statusbalk menu verschijnt met alle opties.

Stap2: Vink de optie "Woorden tellen" aan. Links onderaan in de statusbalk verschijnt het aantal woorden.

Standaard geeft het getal bij "Woorden" in de statusbalk linksonder het aantal woorden in het volledige document weer. Maak je een selectie, dan geeft dit menu het aantal woorden dat zich in de selectie bevindt weer.

 

© PXimport

Het menu "woorden" in de statusbalk is klikbaar, zodat je ook kunt bekijken hoeveel tekens, regels en alinea's je document bevat. Ook bestaat hier de mogelijkheid om tekstvakken, voet- en eindnoten al dan niet mee te tellen.

 

© PXimport

Een andere mogelijkheid die er is voor het tellen van het aantal woorden en tekens in Microsoft Word is via het topmenu: via "Controleren". Als je op het vakje "Woorden tellen" klikt, zie je op je Word werkblad hetzelfde menu verschijnen dat ook vanuit de statusbalk onderaan is op te roepen.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten