Winkelstraat Harry Potter nu ook op Street View

Naast allerlei prachtige locaties die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, is nu zelfs de bekende winkelstraat Diagon Alley uit de Harry Potter-films verschenen op Street View.

Op Street View kun je Diagon Alley bezoeken, de beroemde winkelstraat die J.K. Rowling heeft beschreven in het boek over de tovenaarsleerling. Het heeft WB Studio veel pijn en moeite gekost om de filmset op te bouwen. Dit kostte meer dan drie maanden tijd, plus de 6 maanden om alle items en pakjes te maken die verspreid over de verschillende winkels liggen.

Dit is niet de eerste toeristische plek die Google met Street View toegankelijk heeft gemaakt voor het grote publiek. Eerder bracht het onder andere een sinister verlaten mijnwerkerseiland voor de Japanse kust in beeld, een plek die de makers van de James Bond film Skyfall erg inspirerend vonden. Daarnaast zijn de Grand Canyon en diverse locaties van de UNESCO werelderfgoedlijst via Street View te bewonderen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000