Met Systeemherstel helpt u uw computer in geval van nood op de been. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan probeert deze functie de machine te herstellen. Standaard maakt Systeemherstel elke dag een herstelpunt aan. Ook als u software installeert, gebeurt dat.

Met behulp van het register (Start, Uitvoeren, en typ Regedit) kunt u aanpassen hoe vaak een herstelpunt mag worden gemaakt. Navigeer naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore. Dubbelklik op RPGlobalInterval. Standaard is de waarde ingesteld op 86400 seconden (omgerekend 24 uur). Wilt u dat er om de drie dagen (72 uur) een herstelpunt wordt gemaakt, dan typt u 259200 (72 x 60 x 60).

© PXimport

In het register bepaalt u hoe vaak een herstelpunt mag worden aangemaakt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000