Wilt u weten wat u allemaal met de taakplanner intestelt hebt? Windows 7 kan een overzicht tonen van actieve taken. Windows 7 kan een overzicht tonen van actieve taken. In de Taakplanner kiest u voor Actie, Alle actieve taken weergeven. Een nieuw venster wordt geopend. In de kolommen Gestart en Uitvoeringsduur ziet u wanneer de taak is begonnen en hoeveel tijd deze in beslag neemt.

Klik op Vernieuwen om na verloop van tijd te controleren op nieuwe taken.

Wilt u de computer op een specifiek moment automatisch afsluiten? Ook hiervoor kunt u gebruikmaken van de Taakplanner en een speciale afsluitopdracht. Klik in het hoofdvenster van Taakplanner op Basistaak maken. Geef een naam en beschrijving op en klik op Volgende. Kies wanneer de taak moet plaatsvinden en klik wederom op Volgende. In het actievenster kiest u voor de optie Een programma starten. Bij Programma/script typt u vervolgens %WINDIR%\System32\Shutdown.exe. Bij Parameters toevoegen typt u /s. Klik op Volgende en tot slot op Voltooien. De opdracht Shutdown.exe kent nog een aantal interessante parameters die u kunt gebruiken. Gebruik /t 30 (dus Shuwdown.exe /s /t 30) als u de computer dertig seconden na het uitvoeren van de opdracht wilt afsluiten. Wilt u de computer niet alleen afsluiten, maar ook weer opnieuw opstarten? Gebruik /r in plaats van /s (dus Shutdown.exe /r). U gebruikt /l om de huidige gebruiker af te melden, en /h als u de computer in de sluimerstand wilt schakelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000