Windows 10 Insider Build 15007 maakt overstappen naar Edge makkelijker

Microsoft zet een nieuwe Insider Build klaar voor Insiders in de Fast Ring. Build 15007 kan nu gedownload worden en brengt vooral verbeteringen voor de Edge-browser.

Vanaf build 15007 is het makkelijker om over te stappen naar Edge vanuit een andere browser. De importeer-optie is niet enkel meervoor favorieten/bladwijzers, maar ook voor opgeslagen wachtwoorden en surfgeschiedenis. Het downloadvenster kent daarnaast nu de mogelijkheid om bestanden te openen zonder ze eerst ergens op te slaan. 

Cortana en Windows Hello

Daarnaast is er aan Cortana gesleuteld. De virtuele assistente kan bijhouden waar je zoal mee bezig bent en op basis daarvan suggesties geven zodra je achter een andere computer kruipt. Maar zolang Cortana niet in het Nederlands werkt, heb je er hier nog niet zoveel aan. 

Verder wordt inloggen met Windows Hello gestroomlijnder en zijn er nieuwe toetscombinaties voor het knipprogramma van Windows 10 beschikbaar. Door op Alt + N te klikken, opent een nieuw knip-venster. Met de pijltjestoetsen bepaal je vervolgens hoe groot het vlak moet zijn.

Mobile

De build staat ook klaar voor Windows 10 Mobile, en introduceert onder andere enkele features die in build 15002 vorige week ook al naar de pc kwamen. Het settingsmenu is overzichtelijker en Windows Phone-gebruikers kunnen updates tot 35 dagen tegenhouden. Ook is er de optie om apps te 'resetten' zonder ze opnieuw te hoeven installeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000