'Windows 10 eind deze week af voor release'

De definitieve versie van Windows 10 is deze week af, zegt Microsoft. Het bedrijf is hard bezig om de laatste details van het besturingsssyteem af te maken voor het eind deze maand wordt uitgebracht, melden bronnen aan website The Verge. De specificaties van de definitieve build zijn inmiddels op het internet uitgelekt.

Er gaat niet heel veel veranderen aan Windows 10 dan wat er nu al beschikbaar is in de Technical Previews, de bèta-builds van het OS die al sinds oktober beschikbaar zijn. De laatste build, 10162, lijkt al vrij veel op wat er eind deze maand wordt uitgebracht.
 

Technical Previews

Hoewel het er niet op lijkt dat er nog veel gaat veranderen aan Windows 10, lijkt de laatste Technical Preview vooral qua UI nog niet helemaal af. Met name het grote aantal verschillen in menu-opties is voor veel gebruikers nog een ergernis. Zo heeft Windows 10 een compleet nieuw instellingen-menu, terwijl je veel zaken nog steeds via het Control Panel moet doen - dat er nog steeds even 'ouderwets' uit ziet.
 

Nooit klaar

Voor Microsoft maakt het echter niet uit dat de UI niet altijd even consistent is. Windows 10 is namelijk 'nooit af', zegt het bedrijf. Dat betekent dat Windows 10 nog heel lang zal worden bijgewerkt, niet alleen met de nodige software-patches maar ook met uiterlijke veranderingen of nieuwe functionaliteit. De definitieve build zal volgens het bedrijf in ieder bug-vrij zijn en stabiel draaien op de meeste systemen.
 

Gratis upgrade

Windows 10 wordt op 29 juli definitief gepresenteerd. Het besturingssysteem wordt dan een gratis upgrade voor gebruikers van Windows 7 en 8.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000