© PXimport

Whatsappen en smsen via je laptop

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 23 januari 2019 - 08:43

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Stefanie Katzenbauer

Als jij ook zo iemand bent die de hele dag berichtjes heen en weer stuurt, kan het kijken op je telefoon al snel behoorlijk vervelend worden. Vooral als je al achter je pc zit. Wij helpen je graag aan verschillende manieren om te whatsappen en smsen via je laptop of pc.

WhatsApp op je laptop

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende keuze: WhatsApp is een van de meest gebruikte apps om met elkaar te communiceren. Het handige is dan ook dat je WhatsApp als software kunt downloaden op je laptop óf kunt openen via je browser op je laptop. Ga in je browser naar web.whatsapp.com. Je krijgt nu een QR-code te zien. Deze scan je door WhatsApp te openen op je smartphone en in de lijst met al je gesprekken rechtsboven op de drie onder elkaar staande puntjes te drukken. Kies voor de optie ‘WhatsApp Web’. Je logt in op een nieuw apparaat door rechtsboven op het plusje te drukken. Scan nu de QR-code op je laptop door de camera van je telefoon op je laptopscherm te richten en je wordt automatisch ingelogd.

Hetzelfde principe geldt voor het downloaden van de software. Ook hier log je in door de QR-code te scannen. Je kunt WhatsApp voor zowel je pc als je Mac downloaden

© PXimport

iMessage op Mac

Apple maakt op iPhones gebruik van iMessage. Dit sms-programma zorgt ervoor dat je berichten versleuteld zijn voor een derde partij. Om dit programma zowel op je telefoon als laptop te kunnen gebruiken moet je ingelogd zijn op je Apple ID met je laptop én iPhone. Open vervolgens de instellingen op je telefoon en zet bij iMessage de schakelaar op groen. Je hoort nu een melding op je Mac te krijgen dat er een telefoonnummer is toegevoegd. Als je vervolgens de Message app opent op je Mac, zijn de berichten van je iMessage en Message app gesynchroniseerd.

Om contacten te smsen die géén iPhone hebben, ga je weer naar de instellingen van je telefoon en selecteer je onder berichten dat je de ontvangen berichten door wilt sturen. Selecteer onder deze optie je computer waarop je bent aangemeld met je Apple ID. Open nu op je laptop het menu van de Message app en kies bij voorkeuren het iMessage tabblad. Vink de vakjes aan om je Apple ID e-mailadres en mobiele telefoonnummer in te schakelen.

iMessage op Windows

Helaas is er geen hele simpele manier om iMessage te gebruiken om je Windows computer. Je kunt het echter wel omzeilen als je toegang hebt tot een Mac én een Windowscomputer. Download op beide computers Chrome browser en de Chrome Remote Desktop. Installeer en activeer deze. Download vervolgens Chrome Remote Host Installer. Deze programma’s geven je via het internet toegang tot een andere laptop. Gebruik de aangegeven code om de twee computers met elkaar te verbinden. Op deze manier kun je gebruik maken van iMessage op je Windowscomputer. Dit is bijvoorbeeld een goede optie als je thuis een Mac hebt maar je iMessage op je (Windows) werkcomputer wil gebruiken.

Android apps met Webinterface

Voor Android zijn er meerdere sms-apps beschikbaar die gesynchroniseerd kunnen worden met een webinterface. Zo is er bijvoorbeeld de berichtenapp  van Google. Download deze app op je telefoon en stel onder ‘instellingen’ in dat je deze sms-app als vaste berichtenapp wil gebruiken. Open vervolgens in je browser messages.android.com

Ook hier dien je weer een QR-code te scannen. Open hiervoor de app op je telefoon en selecteer rechtsboven bij de drie puntjes ‘berichten voor het web’. Je laptop en je telefoon blijven nu met elkaar in contact staan. Als je vanaf nu dus een smsje binnenkrijgt, zal dit zowel op je telefoon als je laptop verschijnen. Je kunt ook de meldingen in je browser inschakelen om een notificatie te krijgen op het moment dat je een nieuw smsje binnenkrijgt.

Er zijn natuurlijk meerdere apps die volgens hetzelfde systeem werken. Kies daarom gewoon een app uit de Playstore die jij het prettigst vindt. 

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000