WhatsApp: Foto's en video's verwijderen werkt als volgt

© CIDimport

WhatsApp: Foto's en video's verwijderen werkt als volgt

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 4 november 2020 - 08:09

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:56

Redactie

De foto's en video's die je op WhatsApp doorgestuurd krijgt, kunnen ongemerkt nogal wat ruimte op je smartphone innemen. Wil je die opslagruimte weer terug, dan is daar binnen de app nu een eenvoudige manier voor.

Open WhatsApp en tik rechts boven naast het vergrootglas op de bolletjes. Kies Instellingen, Opslag en datagebruik. Daarna Opslag beheren. Een overzicht opent met alle multimedia die per contact of chatgroep uitgewisseld is. Vervolgens zijn deze bestanden individueel te verwijderen of met meerdere tegelijk, door er op te tikken en het prullenbak-icoontje te kiezen.

Bezem erdoor

De optie Alles selecteren is het meest rigoureus, handig als je acuut ruimtetekort hebt. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen beelden te verwijderen die ouder zijn dan een jaar. Tik bovenin op de drie horizontale streepjes en selecteer Sorteren op: Oudste. Of op Grootste als je meteen wilt zien welke bestanden de meeste ruimte innemen. 

Automatisch downloaden

Hoe zorg je er nu voor dat je dit in de toekomst niet elkens opnieuw hoeft te doen? Dit regel je onder Opslag en datagebruik bij de opties onder Media automatisch downloaden. Schakel hier bijvoorbeeld uit dat video's altijd worden gedownload wanneer je met wifi verbonden bent. Deze bestanden nemen namelijk over het algemeen de meeste ruimte in. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000