WhatsApp-alternatief Telegram heeft 62 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp-alternatief Telegram verstuurt dagelijks 2 miljard berichten. De chat-dienst blijft ook groeien en heeft inmiddels 62 miljoen actieve gebruikers, vertelt de oprichter van Telegram aan Techcrunch.

Telegram groeit volgens oprichter Pavel Durov gestaag. In december had de dienst nog maar 50 miljoen actieve gebruikers - een half jaar later zijn dat er 62 miljoen. Het gaat daarbij om gebruikers die minimaal eens per maand een bericht versturen. Het is niet bekend hoeveel leden Telegram überhaupt heeft.

Facebook-overname

Toen WhatsApp vorig jaar februari werd overgenomen door Facebook, gingen veel boze WhatsApp-gebruikers op zoek naar een privacyvriendelijker alternatief. Telegram bood dat aan door onder andere eind-tot-eind-versleuteling, waardoor het bedrijf zelf geen berichten kan lezen.

Serieuze concurrent?

Inmiddels lijkt het er niet op dat Telegram een serieuze concurrent is voor WhatsApp, dat met 800 miljoen actieve gebruikers nog steeds ver boven alle alternatieven uit torent. Veel Telegram-gebruikers leken na een tijdje toch terug te keren naar WhatsApp - daar zitten immers de meeste van je vrienden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000