Webversie Popcorn Time duikt weer op

Webversie Popcorn Time duikt weer op

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 4 februari 2016 - 12:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

De Telegraaf

Er is een nieuw soort webversie van illegale filmdienst Popcorn Time opgedoken. Deze nieuwe variant is via speciale websites te gebruiken. Deze versie heet Torrents Time en is lastiger aan te pakken door auteursrechtenorganisaties.

Popcorn Time stelt gebruikers in staat om films en series te streamen, bijna net zoals legale diensten als Netflix. Het grote verschil is echter dat voor de films die via Popcorn Time gestreamd worden, de rechthebbenden niet betaald krijgen.

Stichting Brein

De dienst bestaat als op zichzelf staande applicatie, maar kan ook via sites gebruikt worden. Deze worden over het algemeen vrij snel offline gehaald door organisaties als auteursrechtenwaakhond Stichting Brein. Torrents Time maakt echter van een andere techniek, waarmee iedereen zelf een Popcorn Time-site kan opzetten. Wel is een speciale plugin nodig om de site te kunnen gebruiken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000