© PXimport

Wat is Firefox Premium?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 juni 2019 - 13:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

Chrome mag dan de browsermarkt domineren, maar dat wil niet zeggen dat er geen goede alternatieven zijn. Zo blijft Firefox nog steeds erg populair onder een selecte groep gebruikers. Mozilla staat op het punt een betaalde versie te lanceren van de browser. Dit kun je ervan verwachten.

In gesprek met de Duitse website T3N liet CEO Chris Beard van Mozilla weten dat er in oktober nieuwe functionaliteiten komen voor Firefox, waaronder diverse VPN-diensten en een extra beveiligde cloudopslag.

De VPN-diensten worden vermoedelijk geleverd door ProtonVPN, waar Mozilla vorig jaar een samenwerking mee aanging. De aanbieder van betaalde en gratis VPN-diensten stelde toen de ambitie te hebben meer dan 300 miljoen Mozilla-gebruikers te bedienen.

Het lijkt erop dat Firefox-gebruikers straks twee keuzes krijgen: een gratis VPN met gelimiteerde bandbreedte of een betaalde versie met meer bandbreedte.

Nog meer privacy

Ook kan een “super private browsing”-optie tot Firefox Premium gaan behoren. Mozilla kondigde in mei van dit jaar aan deze optie met daarin functies van Tor te willen implementeren.

Of de premium-opties in een compleet nieuwe versie van Firexfox verschijnen of worden onderbracht in een uitbreidingspakket, is vooralsnog onduidelijk. Het lijkt erop dat Mozilla dit op een later moment zal beslissen. Beard liet wel weten dat alle gratis functionaliteiten en diensten die nu in Firexfox beschikbaar zijn, ook daadwerkelijk gratis blijven in de toekomst.

"Er is geen plan om geld te gaan vragen voor dingen die nu gratis zijn", zo verduidelijkt de CEO in het interview met T3N. "We komen met een abonnementsdienst en bieden extra functionaliteiten. En het plan is om het eerste [abonnement] later dit jaar, richting de herfst, te lanceren. We mikken op oktober", aldus Beard.

In de komende maanden hopen we dus meer informatie te krijgen over de prijzen van Firefox Premium en de extra functionaliteiten.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000