Wat is er vernieuwd aan de AirPods 2?

© PXimport

Wat is er vernieuwd aan de AirPods 2?

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 1 april 2019 - 12:05

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Justin Doornekamp

Na maandenlange geruchten, kwam er afgelopen maand eindelijk de aankondiging van een tweede generatie AirPods. De draadloze oortjes van Apple zien er hetzelfde uit als zijn voorganger, maar aan de binnenkant is er wel degelijk gesleuteld aan de hardware. Wat is er vernieuwd? Wij zetten het op een rijtje.

Allereerst is er een nieuwe chip gekomen in de oordopjes, de H1 chip, voor een efficiëntere werking en verbeterde synchronisatie. Volgens Apple verbinden de AirPods zich tot twee keer sneller en is de spraaktijd 50 procent langer. Door de nieuwe chip is het ook mogelijk om Siri direct te activeren met je stem, zonder dat je hiervoor een vinger hoeft te heffen. Bij de eerste AirPods moest je nog dubbel tikken op één van de oortjes.

Draadloze oplaadcase

Bij je oortjes krijg je nu ook een draadloze oplaadcase, waardoor je nog eens 24 uur langer naar muziek kunt luisteren. Je moet hier wel extra voor betalen. De oortjes zonder oplaadcase kosten 179 euro en met 229 euro. Een losse case kost 89 euro.

De case is compatibel met de Qi-standaard voor draadloos opladen en aan de voorkant vind je een LED-indicator die aangeeft wanneer je de case weer aan de lader moet hangen. Overigens werkt het oplaadhoesje ook voor de eerste generatie AirPods.

© PXimport

Geen veranderingen aan het design

Eerdere geruchten deden vermoeden dat de nieuwe AirPods er iets anders uit zouden zien en in andere kleuren verkrijgbaar zou zijn, maar dat is helaas niet het geval. De oordopjes van Apple zijn nog steeds enkel in het wit verkrijgbaar. Ook sensoren om je gezondheid te peilen of noise cancelling-technologie zijn helaas niet te vinden in de oordopjes.

Er waren ook geruchten dat één versie van de nieuwe AirPods waterdicht zouden zijn, hetgeen in combinatie met de laatste horloges van Apple ideaal is als je wilt zwemmen. Helaas gaat deze vlieger niet op voor de nieuwe oordopjes en spatwaterdicht zijn ze ook niet bepaald.

Mogelijk komt er in de toekomst wel een sportvariant van de AirPods, maar dat is vooralsnog koffiedik kijken. Apple adviseert dan ook voor nu om de AirPods niet te gebruiken tijdens het sporten.

Wil je oordopjes van Apple die beter bestand zijn tegen zweet of spatwater, dan moet je bij de PowerBeats 3 zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000