VPN - De oplossing voor al je streamingproblemen

Vpn's worden steeds populairder, zeker rondom het privacydebat en door diensten als Netflix. Diverse redacteuren van PCM volgen dagelijks nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Hoog tijd voor een overzicht van ons nieuws over vpn's.

Netflix via VPN

Netflix kondigde begin dit jaar aan dat de regio-blokkades strenger worden. Daardoor kun je ook niet zomaar meer gebruik maken van een vpn-dienst om deze blokkade te omzeilen. Sommige VPN-leveranciers stellen dat je via hun dienst nog wel Netflix kunt bekijken, maar Netflix blokkeert die vaak net zo snel als dat ze opkomen.
 

VPN test

Door de toenemende populariteit van vpn's hebben we verschillende vpn-diensten getest en het aanbod in kaart gebracht. De uitgebreidere testresultaten vind je hier. Het aanbod van services groeit snel, dus zijn we hard bezig die testen te herzien. Ondertussen worden vpn's ook geïntegreerd in bijvoorbeeld browsers.
 

Opera

Opera had recent de primeur. Het kleine broertje van Chrome en Firefox bouwde een volledige vpn-verbinding in de bètaversie van de browser, en spoedig volgde ook een iOS-app. Maar meteen gingen de alarmbellen rinkelen. Want is Opera's vpn technisch gezien wel een vpn? En in hoeverre kun je een gratis vpn-dienst vertrouwen?


 

Mogelijkheden met VPN

Met een vpn is het nog steeds mogelijk om films te streamen of te downloaden, maar als je zelf graag de touwtjes in handen hebt maak je van je NAS een vpn-server, dan heb je in de toekomst geen extra diensten meer nodig. En als je onderweg ook een vpn-verbinding wil gebruiken, zijn er genoeg apps die dat voor je kunnen regelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000