Verwissel van harde schijf zonder nieuwe installatie

© PXimport

Verwissel van harde schijf zonder nieuwe installatie

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 17 september 2013 - 14:26

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Robbert Brus

Zodra je een nieuwe harde schijf of SSD hebt gekocht, wil je die natuurlijk gebruiken. Een nieuwe installatie van Windows kan echter een behoorlijke drempel opwerpen. Wij laten zien hoe je kunt overstappen op een nieuwe schijf, zonder dit ingrijpende en tijdrovende proces.

Als de huidige schijf is verouderd, dan is het logisch om deze te vervangen en de nieuwe schijf als hoofdschijf te gaan gebruiken. Je kunt dan een nieuwe installatie van het besturingssysteem doen, maar klonen is ook een mogelijkheid. In deze How To laten we zien hoe je de oude schijf, inclusief het besturingssysteem, kopieert naar de nieuwe. Een klusje dat toch iets meer voeten in de aarde heeft dan je zult denken. Dus ga er maar even goed voor zitten.

Harde schijf of ssd klonen from IDG Nederland

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000