Verplaats Google Maps-routes van pc naar smartphone

Verplaats Google Maps-routes van pc naar smartphone

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 maart 2022 - 05:00

Aangepast: 25 november 2022 - 11:32

Dirk Schoofs

Google Maps op iOS en Android is reuzehandig, maar soms begint de trip al op je desktopcomputer. Op een royaal groot scherm is het makkelijker om de route te bekijken, maar gelukkig is het supereenvoudig om die trajectbeschrijving ook naar je telefoon te verzenden. Zo krijg je Maps-routes van pc naar smartphone.

Stap 1: Route naar je telefoon

Uiteraard moet je met hetzelfde Google-account aangemeld zijn op de desktop én op het mobiele apparaat. In Google Chrome of in Microsoft Edge surf je naar www.google.com/maps en daar gebruik je de zoekbalk op de vertrouwde manier om de gewenste locatie te vinden.

Meestal wil je ook de route even zien, dus klik je op de blauwe knop Route en vervolgens duid je aan wat je vertrekpunt is. Als het traject op het scherm staat, klik je op de knop Route naar je telefoon verzenden.

Stap 2: Drie of vier mogelijkheden

Google Maps toont in eerste instantie drie mogelijkheden. De dienst kan de gegevens naar de telefoon verzenden, of naar het Gmail-adres dat aan dit account is gekoppeld. De derde mogelijkheid is dat er een sms naar je telefoonnummer wordt verstuurd. Je hoeft alleen maar op het bericht op je mobieltje te tikken en Google Maps zal de locatie en de route openen. 

Er is nog vierde manier. Bij bepaalde auto’s kun je het traject rechtstreeks naar de navigatie van de auto sturen. Daarvoor volg je de instructies als je op de koppeling klikt: Zie je het apparaat niet? Meer informatie. Hier lees je bijvoorbeeld ook de automerken die Send to Car ondersteunen.

Stap 3: Tab sync

Er is trouwens nog een alternatieve, eenvoudige manier om de route van je desktop naar je smartphone over te brengen. In dat geval hoef je niet eens Google Maps op je mobieltje te hebben. Op de computer en je telefoon moet Chrome staan en in de instellingen moet je de optie Synchroniseren: Geopende tabbladen hebben geactiveerd. Nadat je in Chrome op de desktop de locatie hebt gevonden, open je dezelfde browser op je mobieltje. 

Daar open je een nieuwe tab en tik je op het pictogram om te synchroniseren met de desktopcomputer waar de Google Maps-informatie staat. De route die op je telefoon verschijnt, is dan in tegenstelling tot die op je desktop, meteen geoptimaliseerd voor een mobiel systeem.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000