Update naar iOS 9 geeft veel foutmeldingen

De update voor iOS 9 is niet vlekkeloos verlopen. Veel gebruikers klaagden woensdagavond over errors bij het downloaden van het nieuwe besturingssysteem. Waarschijnlijk raakten de servers van Apple overbelast.

iOS 9 werd gisteravond uitgebracht, zo rond 19.00. Apple brengt zijn nieuwe besturingssysteem altijd op dat tijdstip uit.

iOS 8

Dat leverde ook in het verleden problemen op tijdens de uitrol. Ook de uitrol van iOS 8 kampte met veel foutmeldingen en problemen, omdat de servers van Apple de grote distributie niet aankonden.

OTA

iOS 9 is 1,1 gigabyte groot, en kan OTA of via iTunes worden binnengehaald. Bij een update via iTunes leken de problemen zich gisteravond overigens niet voor te doen - het gaat echt over de update die via de instellingen op het apparaat zelf wordt binnengehaald.

Inmiddels zou de update een stuk makkelijker moeten gaan - grotendeels omdat Amerika inmiddels ligt te slapen en de servers het dus wat rustiger aan kunnen doen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000