Tron-achtige esthetiek en simpele, maar uitdagende gameplay

© CIDimport

Tron-achtige esthetiek en simpele, maar uitdagende gameplay

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 2 september 2011 - 09:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:27

Redactie

In 2Bit speel je een klein blauw blokje tijdens zijn gevaarlijke reislangs explosieve vallen, geweerschoten en gruwelijkeconstructies die zijn ontworpen om je te vernietigen.Het interessante element is dat je niet naar links of rechts kunt uitwijken.

2Bit beweegt zich voortdurend zelf voort en door het scherm aan te raken, zal het blokje gas terugnemen of juist versnellen. Je zal op het goede moment deze bewegingen moeten maken om met succes door de met gevaarlijke vallen gevulde levels te komen. Het spel wordt op dit moment geleverd met twintig levels en de ontwikkelaar heeft beloofd om later (via een gratis update) meer levels aan het spel toe te voegen.

Maar één actieknop

Wij blijven onder de indruk van dit spel, dat eigenlijk maar één actieknop heeft. 2Bit wordt in een later stadium echt een lastig spel en deze uitdaging biedt veel plezier. Vooral de Tron-achtige graphics geven - ondanks het simpele karakter (vrijwel alles is omlijnd in neonkleuren) - de game een onderscheidende persoonlijkheid mee.

De iPhone-game laat je kiezen tussen een 2D- en 3D-perspectief en het enige verschil tussen de twee is dat het 2D-perspectief van bovenaf wordt getoond en de 3D-modus de camera direct achter het blokje zet. Het 3D-perspectief ziet er erg goed uit, maar het wordt een stuk lastiger om te zien wat er achter je gebeurt. Dit is gewoon jammer, want de 2D-modus is lang niet zo mooi, maar het is de enige optie als je de game goed wil spelen.

Kortom

Ieder level is relatief kort, maar naar verluidt komen er gelukkig nieuwe levels bij. Voor nu is het spel echter in een middagje uit te spelen. 2Bit is verrassend uitdagend en goedkoop, maar is niet bepaald het beste dat de iPhone te bieden heeft. Het spel is niet ongelooflijk diepgaand, maar de innovatieve actiegame maakt indruk met zijn strakke, Tron-achtige esthetiek en simpele, maar uitdagende gameplay.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000