Trojan 'Hummer' infecteert dagelijks 1,4 miljoen Android-smartphones

Antivirusfirma Cheetah Mobile waarschuwt voor een mobiele trojan met de naam Hummer, die tijdens zijn piek 1,4 miljoen Android-smartphones per dag infecteerde.

Inmiddels is het aantal infecties wel wat afgenomen, maar alsnog betreft het tienduizenden geslaagde aanvallen per dag. Hummer slaat wereldwijd toe, maar in de top 25 landen komt Nederland gelukkig niet voor. Het virus komt vooral in India voor, maar heeft ook zijn weg gevonden naar o.a. Duitse Android-gebruikers.

Hummer komt niet zomaar binnen via de App Store, maar juist door apps uit onbekende bronnen te installeren. Slachtoffers krijgen onder meer te maken met vervelende reclames en pop-ups. Daarnaast worden er op de achtergrond allerlei andere malafide apps gedownload en geïnstalleerd, waaronder porno-apps.

Mobiele data

Daar kunnen overigens hoge kosten aan verbonden zijn, meldt Cheetah Mobile. Binnen een paar uur worden er meer dan 200 APK's binnengehaald, wat 2 GB aan mobiele data opvreet. Eenmaal besmet kan het toestel enkel weer gered worden door het te flashen, of door de antivirus-app van Cheetah Mobile te laten draaien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000