TransIP: domein en website zonder zorgen

Wil je een mooie domeinnaam voor bijvoorbeeld je persoonlijke blog of website registreren, en een webstek vinden om alles onder te brengen? Dan is TransIP een goed beginpunt. Een uitgebreide zoektool en een groot aantal beschikbare domeinextensies helpen je bij de zoektocht naar een mooie naam. Daarnaast biedt de hostingpartij verschillende pakketten voor webhosting die uitblinken in snelheid, veiligheid en stabiliteit.

© PXimport

Wil je jouw blog met bijvoorbeeld WordPress of een website voor je bedrijf of vereniging online brengen onder een mooie eigen naam? Dat begint doorgaans met het registreren van een domeinnaam, gevolgd door het vinden van een passende optie voor hosting. Bij TransIP kun je in één keer klaar zijn. De hostingpartij biedt heel praktische zoekmogelijkheden voor domeinnamen en extensies, verschillende pakketten voor webhosting, en zwaardere alternatieven zoals virtuele servers als de website uit zijn voegen groeit.

Domeinregistratie

Voor het registreren van een domeinnaam kun je bij talloze hostingproviders terecht. Een van de meest flexibele is TransIP. Niet alleen zijn de prijzen voor domeinregistratie gunstig, je krijgt na de registratie ook het volledige beheer over de domeininstellingen via een controlepaneel, waar je bijvoorbeeld de DNS-records wijzigt of nameservers aanpast. Het vinden van een mooie domeinnaam is best een uitdaging; er zijn er immers al miljoenen vastgelegd. Wat helpt is dat TransIP hier hele goede zoekmogelijkheden voor biedt. Gelukkig hoef jij je al lang niet meer te beperken tot (populaire) extensies als .nl, .com, .eu of .net. Er zijn de laatste tijd talloze mooie alternatieven bijgekomen zoals .shop, .tech, .online of .blog. Ook hierin blinkt TransIP uit, met keuze uit meer dan 450 extensies! Na de registratie van een domeinnaam zal deze direct aan je controlepaneel worden toegevoegd, waar je de instellingen voor het domein en eventuele andere pakketten die je bij de aanbieder hebt, kunt beheren.

© PXimport

Webhosting

De volgende stap, na het registreren van je domeinnaam, is het vinden van een goede webstek. TransIP biedt verschillende pakketten die je direct aan je domeinnaam kunt koppelen. Prijzen beginnen bij € 6,05 per maand voor het kleinste pakket. Je krijgt hierbij één database, tot 5 e-mailadressen, 10 GB opslag en onbeperkt dataverkeer. Voor een eenvoudig blog of kleine website zal dat toereikend zijn. Dankzij de automatische (dagelijkse) back-ups zijn je gegevens veilig en kun je bij eventuele problemen tot tien dagen terug in de tijd. Goed om te weten is dat TransIP automatisch de nieuwste en meest veilige versie van PHP voor je website aanbiedt, momenteel 7.3. Je kunt de PHP-versie eventueel wijzigen naar een andere beschikbare versie via het controlepaneel.

© PXimport

Gratis SSL-certificaat

Internetbrowsers zijn de laatste tijd een stuk strenger geworden voor websites die alleen via HTTP en niet – versleuteld – via HTTPS toegankelijk zijn. Ze worden zelfs onveilig genoemd door meerdere browsers. Dat maakt het nog belangrijker om ‘het slotje’ in de adresbalk te hebben. Voor jezelf, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je inloggegevens worden onderschept, maar ook om bezoekers een veilig gevoel te geven. TransIP levert alle webhostingpakketten standaard op met een gratis SSL-certificaat, zodat je het in een handomdraai en zonder extra kosten in gebruik kunt nemen. Groeit je website en groeien daarmee je eisen qua webhosting, dan biedt TransIP ook diverse alternatieven, waaronder betaalbare virtuele servers. Die vragen wat meer kennis van systeembeheer maar geven je ook meer flexibiliteit om de hosting precies in te richten zoals je het wenst.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000