In de strijd tegen rsi heeft het Amerikaanse Touchstream een wel heel vreemd product op de markt gezet. Dit gespleten toetsenbord werkt volgens het touch-procédé, wat betekent dat er weinig aanslagkracht voor de toetsen nodig is.

De meest gebruikte toetsen (backspace, spatiebalk, escape, et cetera) zijn in vergelijking met de normale toetsen een stuk groter en makkelijker te vinden. Daarnaast is het mogelijk om ook de muisaanwijzer te besturen door met je vingers over het toetsenbord te bewegen. Via 'gestures' - bepaalde bewegingen die je met je vingers over het toetsenbord maakt - kun je opdrachten of programma's sneller uitvoeren. Het toetsenbord kan via usb op pc's laptops en Mac's aangesloten worden. De prijs van het op deze manier bestrijden van rsi is helaas wel behoorlijk hoog: voor de LP Touchboard moet meer dan € 400 neergeteld worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000