Telegram Premium: dit moet je weten over betaald abonnement

© PXimport

Telegram Premium: dit moet je weten over betaald abonnement

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 juli 2022 - 12:24

Aangepast: 25 november 2022 - 11:41

Justin Doornekamp

Wie voor het eerst de Telegram-app opent zag tot voor kort nog de belofte dat de chatdienst altijd gratis zou blijven, zonder advertenties en abonnementskosten. De app-ontwikkelaars komen daar echter op terug en lanceren een Telegram Premium-abonnement. Wat houdt zo’n abonnement in en is het de moeite waard?

Voordat je Telegram direct van je telefoon verwijdert: topman Pavel Durov heeft gebruikers van de chatdienst al gerustgesteld dat alle gratis functies in Telegram ook gratis blijven. Er verandert dus niets aan je groepen en gesprekken. Ook zegt Durov dat nieuwe, toekomstige functies niet alleen weggelegd zullen zijn voor betalende gebruikers.

Maar dat je als betalende gebruikers meer functionaliteiten kunt verwachten, ligt uiteraard voor de hand. 

Veel extraatjes

Een groot voordeel van een Telegram-abonnement is dat de huidige limieten flink worden verhoogd. Zo kun je vier accounts koppelen aan Telegram, 10 stickers als favoriet markeren en deelnemen aan duizend groepen of kanalen. 

Bovendien is het mogelijk om bestanden te versturen tot 4 GB, waar dit voor gratis gebruikers 2 GB is. Verder zijn er uiteraard geen advertenties te zien (al is er sowieso niet veel reclame), krijg je exclusieve stickers en een Premium-badge, waardoor iedereen kan zien dat jij een betalende gebruiker bent.

Ook krijgt Telegram Premium nieuwe functies, waaronder een spraak-naar-tekstoptie om ontvangen gesproken berichten te vertalen naar tekst. 

Volgens Telegram zorgt het Premium-abonnement ervoor dat de gratis versie kan blijven bestaan.  

© CIDimport

Kosten

Ook concurrent WhatsApp is een tijdje een betaalde dienst geweest. Na het eerste jaar betaalden gebruikers 0,99 euro per jaar om de chatapp te gebruiken. In 2016 werd besloten alle abonnementen te schrappen.

Lees ook: Zo stap je over van WhatsApp naar Telegram

Een Telegram-abonnement wordt beduidend duurder dan 0,99 euro, maar de chatdienst biedt ook meer extra functies dan WhatsApp destijds. Er is nog geen officiële prijs bekendgemaakt, maar er duiken momenteel indicaties op van 4,99 dollar per maand voor iOS-apparaten en 3,99 dollar voor Android-toestellen. Of dit ook de prijzen in euro’s worden, is niet bekend.

Niet erg interessant

Het Premium-abonnement van Telegram zal voor de meeste gebruikers vermoedelijk niet erg interessant zijn. De extra functionaliteiten zijn vooral handig voor degenen die de app echt intensief gebruiken. Denk aan zakelijke gebruikers, die communiceren met grote groepen en veel grote bestanden willen versturen. 

Voor veel anderen zullen de gratis functies voldoende zijn.   

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000