Tekst van Windows naar smartphone kopiëren doe je zo

© PXimport

Tekst van Windows naar smartphone kopiëren doe je zo

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 29 juli 2022 - 05:02

Aangepast: 25 november 2022 - 11:43

Wesley Akkerman

Als je Windows 10 of 11 gebruikt en een Android-smartphone hebt, dan kun je teksten kopiëren en plakken tussen die apparaten. Je hebt daar wel een specifieke app voor nodig op je smartphone. In dit artikel leggen we uit hoe je precies te werk gaat.

We beginnen bij Windows, aangezien we het klembord moeten instellen. Open het Startmenu en typ klembord in. Selecteer de optie Klembordinstellingen. Windows 11-gebruikers moeten eerst het vergrootglas selecteren voordat ze dezelfde instellingen kunnen opzoeken. In dit menu is het de bedoeling dat we Klembordgeschiedenis activeren, door de schuifregelaar naar rechts te verplaatsen.

Doe datzelfde met de regelaar onder het kopje Synchroniseren tussen apparaten. Zorg er voor dat je het bolletje vol maakt naast Gekopieerde tekst automatisch synchroniseren. Dan weet je zeker dat de tekst naar de cloud gaat en beschikbaar zal zijn op je Android-smartphone.

© PXimport

Android-voorbereidingen

Nu is het zaak dat we die specifieke app downloaden op het Android-apparaat. Het gaat om de toetsenbordapplicatie Swiftkey, waar Microsoft de eigenaar van is.  Na het installeren open je de app op je smartphone of tablet en log je in met je Microsoft-account. Dit moet hetzelfde Microsoft-account zijn waarmee je bent ingelogd op het apparaat met Windows 10 of Windows 11 aan boord. 

Links in het menu staat een Rich Input-optie. Tap daarop en selecteer vervolgens Clipboard. Het is de bedoeling dat alle schuifregelaars op deze pagina naar links staan en blauw kleuren. 

Nu is het zaak dat het Swiftkey-toetsenbord de standaard keyboardapp op je smartphone of tablet wordt. Dat regel je via Instellingen > Systeem(instellingen) (dat verschilt per Android-apparaat) > Toetsenbord en invoermethode

Je kunt ook de zoekbalk bovenin de instellingenapp op Android gebruiken om te zoeken naar de toetsenbordinstellingen. Selecteer Huidig toetsenbord en kies Swiftkey uit. 

Tekst syncen tussen Windows en Android

Nu kunnen we dan eindelijk teksten kopiëren en plakken tussen Windows en Android. Open een tekstverwerker op Windows, typ een regel in (dit kan alles zijn wat je wil) en druk op Ctrl + C. Nu wordt de tekst gesynchroniseerd met de cloud. Pak je Android erbij en open je browser (of een tekstverwerker) en druk op een leeg tekstveld. Swiftkey komt nu naar voren. Op dat toetsenbord zie je het icoontje van een klembord staan. Druk daarop om te zien wat je gekopieerd hebt. Selecteer nu de optie die je nodig hebt en de tekst verschijnt in beeld.

Je kunt uiteraard ook teksten kopiëren en plakken vanuit Android naar Windows. Je gaat daarvoor naar een tekstveld, vult in wat je wil en selecteert die regel tekst. Kies dan de optie voor het kopiëren en ga naar je Windows-apparaat. Die staat vervolgens op het klembord van je computer. Gekopieerde teksten verdwijnen overigens na een uur; maar je kunt bepaalde dingen wel vastzetten en zo bewaren voor wanneer je die nodig hebt. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000