Steve Jobs wilde Android vernietigen

In de biografie van Steve Jobs staan een aantal pittige uitspraken over Android. Zo zou Jobs Android tot zijn laatste snik hebben willen bevechten, al zou het alle 40 miljard dollar van Apple kosten. Dit omdat Android een gestolen product is.

De boude uitspraken van Microsofts Steve Ballmer over Android zijn al niet mis. De haat van Steve Jobs ten opzichte van Android blijkt dus vele malen groter. Dit is te lezen in de biografie ‘Steve Jobs’ die vanaf maandag officieel uitkomt. De haat komt voort uit het feit dat, volgens Jobs, voor Android een aantal functies van het iOS-besturingsysteem van de iPhone zijn gestolen.

Dat het Jobs niet lekker zat blijkt wel uit de uitspraak die hij deed tegenover Walter Isaacson, schrijver van de biografie:

"I will spend my last dying breath if I need to, and I will spend every penny of Apple's $40 billion in the bank, to right this wrong. I'm going to destroy Android, because it's a stolen product. I'm willing to go thermonuclear war on this."

Jobs wilde geen geld van Google

In een gesprek tussen Jobs en Eric Schmidt (CEO Google) zou Jobs hebben gezegd dat hij geen geld van Google wil hebben, zelfs al zouden ze 5 miljard dollar betalen. Jobs heeft genoeg geld en wilde dat de functies van iOS niet in Android werden opgenomen. Frappant is wel dat Jobs zich in de praktijk vooral leek te richten op de fabrikanten van Androidtoestellen en niet zozeer op Google zelf. HTC en Samsung zien zich verwikkeld in een juridisch gevecht met Apple, omdat ze patenten van Apple zouden hebben geschonden die gelden voor de iPhone en het iOS-platform. De vraag is nu of Apple deze strijd zonder Steve Jobs net zo fanatiek zal voortzetten.

Via: Neowin

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000