De afgelopen drie dagen is de hoeveelheid Twitter-spam en social media-spam ineens enorm toegenomen, meldt SPAMfighter. Wat opvalt, is dat de spammers vooral de lay-out van Twitter en Facebook-e-mails gebruiken. Zo verleiden ze gebruikers nepwebsites met malware te bezoeken.

De e-mails zijn te herkennen aan rare onderwerpregels als 'Twitter 049-81' of zijn variaties op 'Angelina Jolie invited you to join Facebook'. Buiten deze afwijkende onderwerpen zijn ze niet van echt te onderscheiden. Dit soort spamaanvallen is de afgelopen dagen toegenomen met vijfhonderd procent.

Twitter en Facebook hebben al verschillende methodes ontwikkeld om nepprofielen uit te bannen. Helaas kunnen ze tegen het oneigenlijke gebruik van de lay-outs van de uitnodigingsmails niet veel doen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000