Skype omzeilt vergrendelscherm Windows 8.1

© PXimport

Skype omzeilt vergrendelscherm Windows 8.1

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 10 september 2013 - 09:58

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Redactie

Met het ingebakken Skype in Windows 8.1 kunnen gebruikers ook gesprekken aannemen wanneer het scherm van de pc of tablet vergrendeld is. Vergelijkbaar dus met telefoonoproepen bij een smartphone. Voice, video en chat zijn mogelijk.

De pre-release van Skype voor Windows 8.1 toont aan in hoeverre de VoIP-dienst is geïntegreerd in Microsofts nieuwste Windows-versie. Bekend is dat Skype in 8.1 de generieke messaging app standaard vervangt. Verder is de door Microsoft overgenomen communicatiesoftware geïntegreerd in Internet Explorer 11 dat ook meekomt in de aankomende Windows-update.

Nu blijkt dat Windows 8.1-gebruikers ook gebeld kunnen worden wanneer de schermbeveiliging is ingeschakeld. Bij een binnenkomend gesprek kan gekozen worden tussen opnemen met alleen geluid, met geluid en beeld (een videogesprek) of de oproep afwijzen om dan te antwoorden met een chatbericht. Dat valt te lezen in een post op het Skype-blog.

Concurrerende diensten?

Apps van derden kunnen volgens de ontwikkelaarssite van Microsoft wel een melding tonen op het lockscreen van Windows 8.1, via een zogeheten 'toast notification'. Maar over het vervolgens actief in gebruik nemen van de bijbehorende app wordt daar niet gerept. Webwereld heeft vragen hierover uitgezet bij Microsoft.

Skype is een belangrijke pijler voor Windows 8.1. Het is ook gekoppeld aan cloudopslagplaats SkyDrive, eveneens geïntegreerd in Windows, en Microsofts zakelijke messagingplatform Lync. Deze vergaande integratie kan leiden tot zorgen over softwarebundeling.

Microsoft is eerder op de vingers getikt voor het bundelen van software bij zijn marktdominante besturingssysteem. Het bedrijf is meerdere keren in Europa in de antitrustproblemen gekomen vanwege machtsmisbruik door het bundelen van Media Player en Internet Explorer. Dat heeft tot recordboetes geleid.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000