© PXimport

Schermen spiegelen met LetsView

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 16 juni 2021 - 08:36

Aangepast: 16 november 2022 - 10:33

Redactie Computer!Totaal

Je wilt het scherm van je smartphone of tablet live gespiegeld zien op je computerscherm of omgekeerd? Dat heb je zo geregeld met de gratis tool LetsView.

Stap 1 

Laten we beginnen met de installatie van de mobiele app LetsView - Free Wireless Screen Mirroring (Apowerosoft). Die is beschikbaar voor diverse platformen: Android, iOS en televisie. Na de installatie krijg je de netwerkstatus van je toestel te zien: het ip-adres en de wifi-connectie.

Stap 2

Over naar de installatie op je computer (Mac of Windows). We nemen deze laatste als voorbeeld. Start de tool op, we gaan ervan uit dat je pc zich in hetzelfde netwerk bevindt als je mobiele apparaat. Zodra je op de knop Redetect drukt, krijg je de connectie in je mobiele app te zien.

© PXimport

Stap 3

Tik op de connectienaam in je mobiele app en kies Phone Screen Mirroring (mobiele scherm naar pc) of Computer Screen Mirroring (pc-scherm naar mobiele apparaat). Nadat je op het toestel toestemming hebt gegeven, krijg je het scherm van het andere apparaat te zien.

Stap 4

We nemen Phone Screen Mirroring als voorbeeld. Op je pc krijg je hiermee het mobiele venster te zien. Bovenaan vind je knoppen om op het beeld annotaties te maken, om een schermafbeelding te creëren en zelfs voor een live schermopname.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000