Samsung zou van plan zijn om een verbod te eisen op de verkoop van de iPhone 5 zodra die in Korea uitkomt. Apple zou patenten van Samsung schenden op het gebied van draadloze-netwerktechnologie.

Samsung wil op basis van de schending van de patenten de verkoop van de iPhone beletten in Korea. Ook de iPad zou de draadloze technologie van Samsung gebruiken.

Apple liet eerder al de Samsung Galaxy Tab 7.7 van de beursstand op IFA verwijderen via de rechter omdat ze teveel lijken op de iPad. Om dezelfde reden is met succes de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 verboden in Duitsland. Samsung gaat tegen het Duitse verbod in beroep, maar broedt kennelijk ook op een manier om het Apple betaald te zetten. Samsung denkt zelf ijzersterk te staan omdat het haast onmogelijk is voor Apple om geen gebruikt te maken van Samsungs patenten voor draadloze communicatie.

Patentenoorlog
De patentenoorlog die in april werd begonnen door Apple heeft ondertussen geleid tot 23 rechtszaken verdeeld over verschillende landen (waaronder Nederland waar de Galaxy Tab 10.1 niet werd verboden). Ook in Australië is de Galaxy Tab-tablet verboden en ook hier gaat Samsung tegen dit verbod in beroep.

Via: Appleinsider

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000