Samsung rolt Android Lollipop uit voor Galaxy S5

Samsung is begonnen met het uitrollen van Android Lollipop voor de Galaxy S5. Het nieuwe besturingssysteem wordt eerst in Polen uitgerold. Daar krijgen Samsung-bezitters Android 5.0 vanzelf op hun toestel.

Het Samsung is normaal niet zo snel met het uitrollen van nieuwe versies van het besturingssysteem, dus het is verrassend dat de Galaxy S5 nu één van de eerste toestellen met Lollipop wordt. Het besturingssysteem werd al in oktober aangekondigd, maar is nog voor maar weinig telefoons beschikbaar.

Uitrol

Hoewel de uitrol begint in Polen, ligt het in de lijn der verwachting dat Lollipop snel voor alle andere gebruikers in Europa beschikbaar komt. Uiteindelijk moeten ook oudere toestellen, zoals de Galaxy S4 en de Galaxy S3, de update krijgen.

TouchWiz vernieuwd

Samsung heeft zijn eigen apps, en zijn eigen skin TouchWiz, een upgrade gegeven die er meer uitziet zoals het nieuwe design van Android, Material Design. Zo zit er onder meer een nieuw lettertype in het OS en is de statusbalk vernieuwd. Bovendien komt Lollipop met allerlei extra functies, zoals een vergrendeling die je uit kunt stellen als je op een bekend wifi-netwerk zit, en interactieve widgets in het vergrendelscherm.

Gebruikers kunnen de update binnenhalen via het Instellingen-menu, maar ook via Samsung Kies. Via de Instellingen kan Lollipop over the air worden binnengehaald.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000