Samsung Portable SSD T7 Touch: Veilig én handig

© PXimport

Samsung Portable SSD T7 Touch: Veilig én handig

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 20 januari 2020 - 16:16

Aangepast: 17 november 2022 - 08:59

Partnerredactie

Samsungs Portable SSD T7 Touch is licht, snel, energiezuinig én schokbestendig waardoor het een ideale externe schijf is. Daarnaast is hij dankzij hardwarematige encryptie ook nog eens heel veilig. Dankzij een vingerafdrukscanner hoef je zelfs geen wachtwoord in te tikken om de T7 Touch te ontgrendelen.

© PXimport

De Portable SSD T7 Touch is Samsungs vierde generatie portable ssd en is wederom flink verbeterd. Ten opzichte van de voorganger zijn de lees- en schrijfsnelheid dankzij het gebruik van nvme-technologie verdubbeld tot respectievelijk 1050 en 1000 MB/s. De usb-c-aansluiting ondersteunt hiervoor usb 3.2 Gen2. Niet alleen kun je bestanden razendsnel kopiëren, je kunt de T7 Touch ook prima gebruiken om live vanaf te werken. Zo kun je foto’s en video’s gewoon vanaf de ssd bewerken en hoef je die niet eerst naar je pc te kopiëren. De T7 Touch is ontworpen om mee te nemen en is gemaakt van stevig aluminium. Je hebt de keuze tussen een zwarte of zilveren variant.

Een ding valt gelijk op: Samsung heeft op deze T7 Touch een vingerafdrukscanner geplaatst en dat is niet voor niets.

© PXimport

Hardwarematige encryptie

Een portable ssd is bedoeld om overal mee naar toe te nemen. Er is dus altijd een kans dat je hem ergens vergeet of verliest. Je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken dat je data in verkeerde handen vallen. Samsungs Portable T7 is voorzien van hardwarematige AES 256bit-versleuteling, één van de beste versleutelingsalgoritmes die er is. Alleen met het juiste wachtwoord (of de juiste vingerafdruk) krijg je toegang tot de schijf. Let wel op: dat geldt uiteraard ook voor jezelf. Vergeet je het wachtwoord en heb je geen vingerafdruk ingesteld, dan kan zelfs Samsung niet bij je data.

© PXimport

Snel toegang met je vinger

Het instellen en gebruik van de versleuteling is erg eenvoudig. De software die je nodig hebt voor het instellen van de beveiliging staat op de ssd en kun je installeren onder Windows of macOS. Vervolgens stel je een wachtwoord voor de versleuteling in en kun je maximaal vier vingerafdrukken toevoegen.

Om de ssd te ontgrendelen voer je na het aansluiten het wachtwoord in waarna je toegang krijgt tot je data. Het kan echter nog sneller, want je kunt ook je vinger gebruiken om de datapartitie te ontgrendelen. Houd na het aansluiten even je vinger op de vingerafdruklezer en je kunt direct bij je bestanden.

Werkt met alle apparaten

Ontgrendelen met een vingerafdruk zorgt niet alleen voor meer gemak, het zorgt er ook voor dat je de versleuteling altijd kunt gebruiken. Bij de meeste externe ssd’s, inclusief Samsungs eerdere draagbare ssd’s, moet je software installeren om de encryptie te gebruiken. Het probleem hiervan is dat je die software lang niet altijd kunt of mag installeren, bijvoorbeeld op je werk. Onhandig, want dan kun je een externe ssd alleen maar zonder versleuteling gebruiken en dat is natuurlijk onveilig. Bij de Samsung Portable SSD T7 Touch is dit probleem dankzij de vingerafdrukscanner gelukkig opgelost. Hiermee kun je de ssd namelijk ook ontsleutelen zonder dat daarvoor geïnstalleerde software nodig is. Je kunt de Portable SSD T7 Touch hierdoor niet alleen op pc’s gebruiken, maar ook op apparaten zoals spelcomputers of mediaspelers waarop je helemaal geen software kunt installeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000