Samsung debuteert digitale assistente Viv in Galaxy S8

Microsoft heeft Cortana, Apple heeft Siri, Google heeft de Assistent en straks heeft Samsung Viv. De digitale assistente die middels spraakherkenning werkt, wordt als eerste in de Galaxy S8 gebouwd.

Eerder werd al bekend dat Samsung het bedrijf achter de spraakassistent had overgenomen, Viv Labs. Het ontwikkelen van een eigen variant is dan ook een logische stap. Saillant detail: de ontwikkelaars achter Viv waren eerder al verantwoordelijk voor concurrent Siri.

Niet alleen smartphones

Viv moet niet alleen ingebouwd worden in smartphones van Samsung, maar ook in domotica en wearables. Het is tevens de bedoeling dat andere apps nauw gaan samenwerken met Viv. Naar verwachting wordt ze in februari aangekondigd. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000