Samenvatting: E3-persconferentie Electronic Arts

© PXimport

Samenvatting: E3-persconferentie Electronic Arts

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 11 juni 2018 - 05:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Michel Musters

Hieronder vind je al het nieuws van Electronic Arts E3-persconferentie samengevat in een handig overzicht.

Dice bevestigt Battle Royale-modus voor Battlefield 5

Dice heeft officieel bevestigd dat Battlefield 5 een Battle Royale-modus bevat. Dit heeft de ontwikkelaar bekend gemaakt tijdens de E3-presentatie van EA.

Dice wilde naast de aankondiging nog geen details prijsgeven, behalve dat de Zweedse studio van plan is om de Battle Royale-modus, bekend geworden door PlayerUnknown's Battlegrounds en Fortnite, te overgieten met een Battlefield-sausje.

Dice heeft bovendien toegezegd dat de multishooter geen lootboxes of een Premium-pass zal bevatten.

Unravel 2 is vanaf vandaag beschikbaar

EA heeft tijdens EA Live Unravel Two aangekondigd. De game komt vandaag uit.

De game heeft altijd twee personages op het beeldscherm, waarbij ze aan elkaar vastzitten met een draad. De platformer kan alleen of met z'n tweeën gespeeld worden. Unravel 2 is nu beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Fifa 19 verschijnt 28 september, bevat UEFA Champions League

Fifa 19 komt 28 september uit op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Dat heeft uitgever Electronic Arts aangekondigd tijdens haar E3-persconferentie.

Op het podium bevestigde de uitgever geruchten over de aanwezigheid van de World Cup en UEFA Champions League in de voetbalgame. Beide cups spelen een rol in verhaalmodus The Journey. In de derde en laatste akte van deze modus speelt voetballer Alex Hunter de hoofdrol, aldus Electronic Arts.

Electronic Arts heeft de rechten om UEFA Champions League verkregen nadat een tienjarige deal tussen UEFA en Pro Evolution Soccer-producent Konami afliep. In de UEFA-kampioenschappen spelen de beste Europese clubs mee.

Command & Conquer: Rivals aangekondigd voor iOS en Android

Electronic Arts heeft Command & Conquer: Rivals aangekondigd tijdens zijn E3-presentatie.

In Command & Conquer: Rivals vechten twee spelers om een lanceerbasis. Door met Harvesters Tiberium te verzamelen is het mogelijk om infanterie, tanks en vliegtuigen het veld op te sturen. De GDI en de Brotherhood of Nod hebben bovendien beschikking over speciale acties om de tegenstander mee te verrassen, zoals het ondergronds vervoeren van soldaten. De speler die als eerste twee raketten weet te lanceren, wint het spel.

De mobiele game verschijnt voor iOS en Android, maar alfa-versie is vanaf nu beschikbaar voor Android gebruikers.

Star Wars-game van Respawn heet Star Wars Jedi: Fallen Order

Respawn Entertainment heeft een klein beetje informatie over hun aankomende Star Wars-game gegeven. Het spel heet Star Wars Jedi: Fallen Order.

Vince Zampella van Respawn gaf kort wat info tijdens de EA Play-persconferentie. De naam van de game duidt op het feit dat spelers met een Jedi spelen en dus ook een lightsaber kunnen gebruiken.

Fallen Order speelt zich af tussen Episode 3 en 4 en draait om de 'Dark Times', een periode in de geschiedenis van Star Wars toen Jedi's werden opgejaagd. De game komt rond de feestdagen van 2019 uit.

© PXimport

Sea of Solitude verschijnt begin 2019

Indie-game Sea of Solitude verschijnt begin 2019. Ontwikkelaar Jo-Mei Games heeft dit met een trailer bekendgemaakt tijdens de E3-persconferentie.

In Sea of Solitude verkent de vrouw Kay een ondergelopen stad om te achterhalen waarom zij in een monster is veranderd. Volgens creative director Cornelia Geppert is de game een metaforische autobiografie, waarin ze haar eigen angsten heeft verwerkt. Sea is Solitude is al in februari 2015 aangekondigd, maar heeft nu eindelijk een releasedatum gekregen. Het is nog niet bekend op welke platforms de game uitkomt.

Anthem komt 22 februari 2019 uit

Electronic Arts brengt Anthem uit op 22 februari 2019. De game verschijnt op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dat heeft de uitgever onthuld op de E3.

EA maakt bekend dat Anthem geen lootboxes heeft, er vier klassen zijn en dat 'Triumph as One de tagline is. Dit gebeurde in een gesprek met Biowares general manage Casey Hudson, executive producer Mark Darrah en lead writer Cathleen Rootsaert.

Anthem legt de nadruk op aanpasbaar uiterlijk van personages en bevat daarom cosmetische microtransacties, aldus Bioware. De ontwikkelaar benadrukt dat het spel geen lootboxes krijgt.

Er zitten vier speelbare klassen in Anthem: de Ranger, de Colossus, de Interceptor en de Storm. Allen zijn freelance elite-eenheden, Javelins, die getraind zijn om exopakken te besturen. Deze pakken zijn nodig om te overleven in de wereld.

De wereld van Anthem is gedurende de schepping verlaten door de goden. Deze schepping voltrok zich middels een lied: het Anthem of Creation. Kwaadwillenden gebruiken dit lied echter als wapen, vertelt Bioware.

Origin Access Premier komt later deze zomer naar pc

Electronic Arts heeft een nieuwe premium-optie voor hun Origin Access-service op pc aangekondigd: Origin Access Premier.

De service geeft mensen die betalen voor een abonnement de kans om nieuwe EA games te spelen zodra ze uitkomen. Games als Madden NFL 19, Fifa 19, Battlefield 5 en Anthem zullen meteen te spelen zijn op de service.

Mensen die Premier hebben, krijgen ook gewoon toegang tot de hele vault met oudere games. De service moet ergens later deze zomer lanceren, al is een precieze releasedatum niet bekend.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000