Robomow RC308U - Grasmaaien vanuit je luie stoel

© PXimport

Robomow RC308U - Grasmaaien vanuit je luie stoel

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 2 augustus 2017 - 03:11

Aangepast: 24 november 2022 - 12:38

Stephan Overbeeke

Een robot die je gras maait terwijl jij met de voeten omhoog aan een lekkere versnapering ligt, het klinkt veelbelovend. Maar hoe bevalt zo’n machine in de praktijk, en waar moet je rekening mee houden? Antwoord op deze vragen krijg je in onze review van de Robomow RC308U.

Het zal een moment van rust zijn voor velen; op de zondag even rustig het gras maaien met het verstand op nul. Hoewel leuk voor een bescheiden tuin is het ondenkbaar om een gazon van ca 800m2 zelf bij te houden. Inmiddels enkele weken verder met deze Robomow zijn wij zeker te spreken over de prestaties en het feit dat hij weinig luid zijn werk doet. Normaliter werkzaam in onze afwezigheid, maar het rustige gezoem vanuit het veld terwijl de topjes van het gras worden bijgewerkt terwijl wij genieten van een drankje is verre van vervelend. Is de accu bijna leeg, dan keert het robot-hulpje netjes terug, en normaliter heb je er geen omkijken naar.

Het grootste voordeel is dat je dankzij het constant bijhouden geen gras af hoeft te voeren, de bodem voedt in feite zichzelf, en bovenal ook een mooier, groener gazon overhoudt. Naast de tijdsbesparing is dat de voornaamste reden om een machine als dit te overwegen, en de ‘cool factor’ natuurlijk want deze Robomow is toch een aantrekkelijke machine om te zien.

Leuk! Maar…

  • Een robotmaaier kent consequenties. Cruciaal is het secuur aanleggen van een perimeterdraad (200 meter inbegrepen) langs de randen van je gazon om aan te geven waar de maaier mag komen; een enorme tijdsinvestering en zonder complete cirkel werkt hij niet. Dit maakt robotmaaiers ook minder geschikt voor tuinen met veel of lastig bereikbare zones. Verder dien je dit draad ook om perkjes of andere grote objecten aan te leggen, en veel objecten in de tuin kosten de robot veel extra tijd; de capaciteit van je robotmaaier ruim inschatten is verstandig. Wel is het draad van de meeste merken uitwisselbaar, als je bijvoorbeeld wilt upgraden naar een luxer model.

Denk ook niet dat je de tuinbroek geheel kan opbergen, zelfs met ‘randmaaien’ als feature merken we dat enig handwerk rondom perkjes en langs de randen onvermijdelijk is. Hoewel niet goedkoop denken wij dat het groener dan ooit ogende gazon plus de tijdsbesparing de investering echter zeer interessant maakt, ook vergeleken met de kosten van een tuinman.

© CIDimport

Conclusie

De installatie vergt even tijd, maar die tijd verdien je terug. Bovenal: dankzij de robotmaaier heeft het gras er nog nooit zo goed bijgestaan.

8,0

ONS OORDEEL

Robomow RC308U

Pluspunten

Gazon is groener dan ooit

Meer vrije tijd

Stille werking

Minpunten

Installatie perimeterdraad kost (veel) tijd

Enig extra werk blijft nodig

Conclusie

**Prijs:**€ 1.199,- **Features:**Basisstation, randmaaien, kinderslot, maaischema, regensensor, diefstalbeveiliging. **Capaciteit:**800m2 (aanbevolen), 1500m2 (maximaal) **Afmetingen:**63 x 46 x 21 cm **Website:**[www.robomow.nl](http://www.robomow.nl)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000