Met Remote desktop, ook bekend als Verbinding met extern bureaublad en te vinden via Start, Alle programma’s, Bureau-accessoires, Communicatie, Verbinding met extern bureaublad, kunt u verbinding maken met een andere computer. Remote desktop houdt bij met welke computers u verbinding hebt gemaakt. Helaas kunt u deze lijst standaard niet opschonen, maar via het register lukt het opschonen wél.

In het register (Start, Uitvoeren, en typ Regedit) navigeert u naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Terminal Server Client\Default. In het rechtervenster zoekt u naar waarden beginnend met MRU en eindigend op een getal. Klik hierop met rechts en kies Verwijderen. De lijst wordt opgeschoond. Sluit het register af via Bestand, Afsluiten.

© PXimport

Remote desktop onthoudt met welke computers u een verbinding hebt gemaakt, of u wilt of niet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000