Een programma dat de processor zwaar belast, kan uw hele systeem vertragen. Uw computer reageert sloom of lijkt zelfs te hangen. Process Lasso kan hier iets aan doen. Het herkent programma’s die het systeem ‘gijzelen’ en verlaagt automatisch hun prioriteit, zodat de overige programma’s weer vlotjes doordraaien.

Een programma met een hoge prioriteit mag de computer zwaarder belasten dan eentje met een lage prioriteit. Daar gaat het soms mis. De applicatie met hoge prioriteit monopoliseert uw systeem dan zodanig dat alles lijkt in te storten. Op zo’n moment is het wel zo prettig als een tool snel en adequaat actie onderneemt. Process Lasso draait op de achtergrond en grijpt meteen in zodra dit gebeurt. Pas zodra het belastende programma zich weer netjes ‘gedraagt’, wordt zijn prioriteit automatisch hersteld.

Als taalkeuze is Nederlands mogelijk, maar veel teksten verschijnen dan alsnog in het Engels en er zitten veel slordigheidjes in de vertalingen. De maker beseft dit blijkbaar ook, want er verschijnt bij elke start een waarschuwing. Met een vinkje is deze waarschuwing te onderdrukken. Aan u de keuze of u met deze taalvermenging wilt werken, of toch maar voor de Engelse versie kiest.

Bij de gearceerde gebieden moest Process Lasso ingrijpen.

Process Lasso nestelt zich met een pictogram in het systeemvak. Klik erop en er verschijnt een venster met een grafiek, tabel en een logboek. Klik met de rechtermuisknop op een proces om zijn gedrag in te stellen. U kunt bijvoorbeeld toestaan dat een programma veel processorkracht mag verstoken, of juist niet. Process Lasso is ook verkrijgbaar in een pro-versie, waarvoor u uiteraard moet betalen. Om te voorkomen dat u het vergeet, begint de gratis versie al na acht dagen luidkeels te zeuren. Dat irritatievenstertje wegklikken is best vervelend.

Process Lasso 3.80.5

Freeware

Taal Nederlands

Medium 549 KB download

OS Windows 2000/2003/2008/XP/Vista/7 (32/64 bit)

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Automatisch balanceren

Ook handmatig in te stellen

Minpunten

Slecht vertaald

Herinnering betaalde versie na acht dagen

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000