Partners beschuldigen nVidia van arrogante trekjes

nVidia-partners zijn bezorgd om de houding van de grafische chip-fabrikant. Met de G80 (GeForce 8800) heeft nVidia een uitstekende kaart in handen en dat laat het bedrijf weten ook. Partners die géén ATI-kaarten in hun assortiment hebben krijgen nu ineens voorrang.Er zijn een flink aantal fabrikanten die zowel nVidia- als ATI-kaarten verkopen, zoals Asus en MSI. Deze fabrikanten merken dat andere partners (die géén ATI-producten verkopen) voorgetrokken worden bij de levering van G80-chips. Dat is funest voor de verkopen.

Dat arrogantie een slecht iets is, is al eerder gebleken: ten tijde van de NV30 is nVidia al eens flink onderuit gegaan. Door arrogantie wist het kleine Canadese bedrijfje ATI uit te groeien tot een speler die de helft van de markt in handen heeft weten te krijgen.

Bron: The Inquirer

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000