Paint 3D uit te proberen in Windows 10 Insuider Build 14971

Microsoft rolt een nieuwe Insider Build uit voor Windows 10, versienummer 14971. Daarin wordt het standaard Paint vervangen door het nieuwe Paint 3D, een van de voornaamste nieuwtjes van de aankomende Creators Update.

Het betreft nog een preview-versie van Paint 3D, dus mogelijk werkt nog niet alles naar behoren. Desondanks is integratie met Remix 3D wel live. Via deze website kunnen 3D-modellen van andere Paint-gebruikers gedownload worden, en je kunt er ook je eigen creaties naartoe uploaden. 

Edge en Powershell

Insuider Build 14971 brengt ook een verbeterde Edge-browser. Daarmee is het voortaan mogelijk om EPUB-bestanden (ebooks) te openen, zodat je daarvoor geen aparte reader nodig hebt. Verder vervangt Powershell grotendeels de Command Prompt. Zo wordt deze voortaan standaard geopend met de toetsencombinatie Windows-toets + X. Dit kan overigens wel weer teruggezet worden in de instellingen van Windows 10.

Office

Naast bugfixes is tot slot ook de Get Office-app op de schop gegaan. Daarmee moet het een stuk makkelijker worden om de Office-programma's te vinden die je zoekt. Dat is ook wel nodig, want het aanschaffen van Office met al zijn verschillende abonnementsvormen is soms een behoorlijk tijdrovende klus.

Lees hier meer over de Creators Update en Paint 3D.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000