Windows houdt er enkele standaard-opslaglocaties op na. Deze vindt u bijvoorbeeld in de vensters Opslaan en Opslaan als, die worden getoond als u een bestand opslaat in een standaardprogramma zoals Kladblok of Paint. Links in het venster vindt u een kolom met vaste bestandslocaties. Bijvoorbeeld de map Mijn documenten of het Bureaublad.

Met een slimme truc kunt u deze balk met eigen locaties vullen. Dat is bijvoorbeeld handig als u voor uw kinderen een aantal aangepaste mappen hebt gemaakt en wilt dat zij hun documenten daar in opslaan. Start de register-editor (Start, Uitvoeren en typ Regedit) en blader naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ ComDlg32\Placesbar. In het rechtervenster ziet u de locaties, vertegenwoordigd door Place0, Place1, Place2, Place3 en Place5. Dubbelklik op een waarde en geef in het vak Waardegegevens het pad aan naar de map die u wilt toevoegen (bijvoorbeeld D:\Tijdelijk). Tevreden? Verlaat het register (Bestand, Afsluiten). De aangepaste locaties zijn direct beschikbaar in de vensters Opslaan en Opslaan als.

© PXimport

De standaardvensters voor Opslaan en Opslaan als bevatten voorgedefinieerde locaties.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000