Opslagcapaciteit dvd problematisch voor Xbox 360

Steeds meer ontwikkelaars klagen over het gebruik van dvd-opslag bij de Xbox 360.

Er past namelijk maar 8,7 gigabyte op een dual-layer schijfje, wat aanzienlijk minder is dan de opslagcapaciteit die de blu-ray-schijfjes van de PlayStation 3 bieden (25 tot 50 gigabytes).

Veel studio's ontwikkelen een game voor beide platformen en zien zich laat in het ontwikkeltraject gedwongen op bepaalde functionaliteit of content te laten vallen voor de de Xbox 360, simpelweg omdat er niet voldoende opslagcapaciteit is. Een andere oplossing is de content te verdelen over twee dvd's, maar dit is verre van ideaal. Capcom heeft al laten weten dat het aanzienlijk heeft moeten snijden in Lost Planet 2 om het spel op een dvd'tje te krijgen, waarbij het weggesneden materiaal vermoedelijk als downloadable content zal worden aangeboden.

Fudzilla

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000