In 2009 introduceerde Opera met veel fanfare het thuisserversysteem Unite. De nieuwe bètaversie van Opera 12 laat dit veelbesproken platform weg, maar brengt een aantal moderne features in de plaats.

Een server en bestandsdeelsysteem in de browser: Opera verwachtte er in 2009 veel van. Het Unite-platform is echter nooit echt van de grond gekomen. Opera heeft te weinig gebruikers om überhaupt momentum te krijgen, en een nog kleinere hoeveelheid was überhaupt geïnteresseerd in het ontwikkelen van Unite-apps. Ook de widgets en text-to-speech-mogelijkheden worden weggelaten uit de nieuwe versie.

Naast het weglaten van de veelbesproken features brengt Opera 12 ook goed nieuws. Onder de motorkap is de ondersteuning voor thema’s en plugins verbeterd. Daarnaast is de Do Not Track-optie geïmplementeerd, waarmee je aan kunt geven geen gepersonaliseerde ads te willen zien. Hardware-acceleratie en WebGL-ondersteuning zorgen voor betere grafische performance en html5-pagina’s kunnen nu ook in Opera drag & drop-mogelijkheden gebruiken. De bètaversie van Opera 12 is te downloaden op de pagina van Opera Next.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000