Ook Microsoft Edge krijgt Flash-blokkade

In navolging op Google Chrome en Mozilla Firefox gaat ook Microsoft standaard Flash-content in de browser Edge blokkeren.

Vanaf de volgende grote update van Windows 10, de Creators Update, gaat Microsoft in Edge standaard Flash-content blokkeren. Flash-content is vaak belastend voor browsers, maar ook een manier om bijvoorbeeld kwaadaardige code op een computer uit te voeren. Flash is jarenlang de standaard geweest voor het afspelen van videocontent, maar die functionaliteit is ook mogelijk met HTML5. Die laatste techniek wordt al enige jaren op alle browsers ondersteund. 

De komende weken wordt de Flash-blokkadefunctie uitgerold in de Windows 10 Insider-versies, waarna de uiteindelijke versie wordt verwacht met het verschijnen van de Creators Update, begin volgend jaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000