© PXimport

Ook Chrome keert Flash de rug toe

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 31 augustus 2015 - 07:52

Aangepast: 24 november 2022 - 11:34

Daan Doedens

De afbrokkeling van Adobe Flash is nog niet voorbij. Waar het eerder browser Firefox was dat Flash uitschakelde in de browser, is het nu Chrome dat het langzaam maar zeker verbant. Daarmee lijkt het Flash-tijdperk bijna voorbij.

Google laat in een blogpost weten dat alle niet-essentiële Flash-content gaat worden geblokkeerd. Als reden wordt aangevoerd dat Flash websites vertraagt. De update wordt vanaf morgen uitgerold en is standaard ingeschakeld.

Einde nabij

Anders dan bij Firefox wordt niet meteen alle Flash-content geblokkeerd. Video's blijven bijvoorbeeld gewoon afspelen, en ook belangrijke content blijft gewoon zichtbaar. Toch is het een nieuwe stap in de verkeerde richting voor Adobe, en lijkt het erop dat het einde van Flash nu echt nabij is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000