OneNote krijgt grote update: dit verandert er

© PXimport

OneNote krijgt grote update: dit verandert er

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 15 juni 2022 - 05:02

Aangepast: 25 november 2022 - 11:39

Justin Doornekamp

Microsoft neemt zijn notitie-app OneNote op de schop. Niet alleen het uiterlijk van de app verandert, maar er komen ook enkele nieuwe functies bij. Wat kunnen we verwachten van de nieuwe versie?

Microsoft is een bètatest gestart om te peilen wat gebruikers van het nieuwe OneNote vinden. Afgelopen jaar kondigde het bedrijf al aan de app stevig aan te pakken, ook met als doel één centrale OneNote-app te creëren. Er is naast de reguliere app namelijk ook nog steeds een in Windows 10 geïntegreerde OneNote-app, maar daar wil Microsoft al een tijdje van af. Met de nieuwe versie van OneNote wil het bedrijf deze stap eindelijk zetten. 

Uiterlijk op de schop

De nieuwe versie van de notitietool ziet er vooral gestroomlijnder uit, waardoor de app beter past bij de rest van Windows 11. Onder meer de tabbladen binnen de app zijn aangepakt, terwijl de app er ook anders uitziet in de schermvullende weergave. Hierdoor oogt de tool een stuk moderner.

Net als bij andere Office-tools, waaronder PowerPoint, vind je in OneNote nu ook alle meldingen van ongelezen wijzigingen. Dit is vooral handig als je met anderen aan notities werkt. Je ziet direct wie een wijziging heeft aangebracht en wanneer. Verder kun je het Lint in OneNote aanpassen, waardoor je alleen de essentiële opties ziet om je notities te bewerken. 

© CIDimport

Tekenen en schetsen

In OneNote kun je al lange tijd tekenen en schetsen en Microsoft heeft de mogelijkheden daarvan verder uitgebreid, eveneens vergelijkbaar met de manier waarop dit in Word, Excel en PowerPoint werkt. Zo zul je in de nieuwe versie van de app de optie Handschrift naar vorm vinden. Teken bijvoorbeeld een vierkant, ruit of vijfhoek en OneNote maakt daar zelf automatisch een mooie vorm van. 

Ook kan OneNote je handschrift omzetten in tekst of je helpen bij het tekenen van rechte lijnen. Kortom: een boel functies waarmee je OneNote letterlijk naar je hand kunt zetten. Het zal geen verrassing zijn dat de app ook ondersteuning biedt aan de Surface Slim Pen 2.

Vind je het nogal een gedoe om al je notities uit te schrijven of te typen, dan kun je ze ook inspreken via de dicteerfunctie. Alles wat je inspreekt, wordt direct omgezet naar tekst.

Verder kun je notitiepagina’s beter sorteren, bijvoorbeeld op datum of op alfabetische volgorde. Vanuit de Windows camera-app kun je binnenkort direct afbeeldingen toevoegen aan je notities en ook krabbels delen moet makkelijker worden.

De nieuwe versie van OneNote wordt volgens Microsoft “binnenkort” uitgerold. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000