Onafhankelijke beoordeling van Nederlandse banken

© CIDimport

Onafhankelijke beoordeling van Nederlandse banken

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 21 februari 2012 - 08:58

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie

Je brengt maandelijks je salaris naar de bank, en als je geld nodig hebt, dan pin je het gewoon. Als het internetbankieren niet te vaak plat ligt en je ook nog eens met iDeal kunt betalen, dan zit je bij een prima bank. Toch?

Helaas hoor je steeds vaker berichten over grote Nederlandse banken die investeren in wapenhandel, kinderarbeid en andere verontrustende zaken. Als je echt een bank zoek die goed met je geld omgaat, dan kun je gebruik maken van de Bankwijzer-app. En je kunt er ook nog eens testen of je zelf een goede bankdirecteur zou zijn.

In de Eerlijke Bankwijzer-app worden de grote Nederlandse banken vergelijken op 10 verschillende punten. Van investeringen in duistere zaakjes tot de bonussen die ze uitkeren aan de topmensen. Per bank staat of ze op dat gebied goed, voldoende, matig of slecht scoren. Ook vind je een uitgebreide uitleg per stelling.

De app bevat ook een spel element. Dit is een beetje voorspelbaar. Als bankdirecteur wordt je gevraagd om op 5 stellingen te reageren. Kies je altijd de ethische weg, dan wordt je de hemel in geprezen middels virtuele krantenkoppen.

Kortom

De Eerlijke Bankwijzer geeft een transparant beeld over het beleid van de grote Nederlandse banken. Het spelletje in de app ziet er grappig uit, maar is wel wat voorspelbaar. De onafhankelijke beoordelingen geven je een goed beeld over jouw bank.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000