Oktober-update Windows 10 op slechts 6,6 procent van pc's

© CIDimport

Oktober-update Windows 10 op slechts 6,6 procent van pc's

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 januari 2019 - 12:06

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:57

Redactie

De geplaagde oktober-update voor Windows 10 is nog steeds maar op slechts 6,6 procent van alle Windows 10-computers geïnstalleerd, zo blijkt uit cijfers van AdDuplex. Verreweg de meeste gebruikers wachten nog steeds tot hun pc aan de beurt is.

Het is daarmee de langzaamste update die Microsoft voor Windows 10 heeft uitgegeven. Zo vond de oktober-update van 2017 in dezelfde periode zijn weg al naar meer dan de helft van alle computers, merkt de site Computerworld op.

Ondertussen komt de april-update van 2019 ook alweer in zicht. Enige haast met de oktober-update is dus wel geboden als Microsoft alle Windows 10-gebruikers zoveel mogelijk up-to-date wil houden.

Neemt de tijd

De oktober-update kwam zoals gepland begin oktober 2018 uit, maar werd teruggetrokken nadat deze ervoor zorgde dat persoonlijke bestanden werden gewist. Het duurde daarna anderhalve maand tot de uitrol weer werd gestart, op 13 november om precies te zijn.

Maar wel heel voorzichtig, meldt AdDuplex nu. Het bedrijf noemt de update 'uniek', in de zin dat voorgaande updates na twee maanden al veel sneller breed beschikbaar waren. Heb jij de 'm inmiddels al binnen?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000