NSA zet ontslag in tegen Snowden-praktijken

De NSA heeft een goede oplossing gevonden om de kans op diefstal van gevoelige data te beperken. De inlichtingendienst wil koste wat het kost een tweede Snowden-gate voorkomen en ontslaat nu 90 procent van de in dienst zijnde systeembeheerders.

Er werken op dit moment ongeveer 1000 systeembeheerders voor de NSA. Edward Snowden was één van deze systeembeheerders. In zijn functie had hij toegang tot het datacentrum. De NSA denkt dat het ontslag van zo'n 900 medewerkers ervoor zal zorgen dat systeembeheerders niet langer als gevaar gezien hoeven te worden. Het lijkt erop dat de inlichtingendienst vooral paniekvoetbal speelt; de opmerking over het massaontslag kwam vlak nadat Obama had aangekondigd hervormingen in het inlichtingenproces aan te gaan brengen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000