Het netwerkbedrijf Nokia Siemens Networks concentreert zich op mobiele breedband-netwerken en gaat daartoe wereldwijd flink herstructureren. Het gevolg is een personeelsreductie van 23 %.

De joint venture van Nokia en Siemens beoogt hiermee de grootste dienstverlener en producent van mobiele breedband-netwerken te worden. Het bedrijf heeft nu wereldwijd 74.000 werknemers. Momenteel maakt het bedrijf onder druk van de concurrentie van Ericsson en Huawei verlies en wil met deze operatie ongeveer 1 miljard euro besparen.

Nokia Siemens is niet het enige netwerkbedrijf dat bezuinigt door personeelsreductie. Het Franse Alcatel Lucent schrapte in 2007 12.500 banen en Ericsson ontsloeg 5000 man in 2009 en 1500 in 2010.

Via: Nokia Siemens

 

 

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000