Nokia en Microsoft hebben overname RIM overwogen

Microsoft heeft samen met Nokia overwogen om een bod op BlackBerry-maker RIM uit te brengen. Ook Amazon zou een mogelijke overname van RIM hebben onderzocht.

Ondanks dat RIM het momenteel moeilijk heeft in de markt van smartphones en tablets en sommige aandeelhouders hebben aangedrongen op een verkoop van het bedrijf, blijkt er tot nu toe nog niets concreets uit te zijn gekomen. Dit meldt The Wall Street Journal.

De aandelenkoers van RIM daalde laatste tijd, mede onder invloed van de teleurstellende kwartaalcijfers. Ook het uitstellen van nieuwe BlackBerry-toestellen met het nieuwe BlackBerry-besturingssysteem draagt niet bij aan het vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. Volgens Reuters geeft RIM aan dat de Canadese smartphone-fabrikant niet te koop is. Het bedrijf is druk bezig te reorganiseren om de verkoopresultaten de goede kant op te krijgen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000