Nieuwe telecommunicatiewet aangenomen

Gisteravond heeft de Eerste Kamer ingestemd met de nieuwe telecommunicatiewet, waarin onder meer de netneutraliteit is geregeld.

De nieuwe wet zorgt ervoor dat de vrije toegang tot het internet wordt gegarandeerd. Het is vanaf nu verboden om diensten als Viber, WhatsApp en Skype te blokkeren. Na Chili is Nederland het tweede land waar netneutraliteit bij wet is geregeld. Ook mogen internetaanbieders  geen extra geld te vragen voor diensten die veel bandbreedte verbruiken.

Overigens heeft de wet meer om het lijf dan netneutraliteit alleen. Zo moeten eindgebruikers expliciet toestemmig geven als een partij cookies op een computer wil plaatsen. Ook aan gehandicapten is gedacht: voor deze groep zal het communiceren met bedrijven en overheden gemakkelijker worden door het gebruik van beeld- en tekstbemiddelingsdiensten. Ook zorgt de nieuwe telecomwet voor concurrentie op de analoge kabel. Dit betekent dat er meerdere partijen hun diensten via het analoge kabelsiginaal kunnen aanbieden. Tele2 is hiermee erg blij en gaat de komende periode met kabelaanbieders in gesprek om over de mogelijkheden van gedachten te wisselen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000