Het downloaden uit nieuwsgroepen is niet altijd legaal, maar neemt nog altijd in populariteit toe. Logisch: het gaat snel en het aanbod is enorm. Een goede reden om uit te zoeken met welke software dit het gemakkelijkst is! Vandaag bekijken we NewsBin Pro.

Dit programma is van meet af aan bedoeld geweest voor het grootschalig downloaden uit de binariesnieuwsgroepen, zodat functies voor het voeren van discussies maar zeer beperkt aanwezig zijn. Dat wil zeggen: het kan, maar is niet aan te bevelen, omdat bijvoorbeeld de structuur van discussies (wie reageert op wie) niet is vast te stellen. Een blik op NewsBin leert ook dat het programma groot geworden is in een periode waarin tweedegeneratiegebruik (het downloaden van headers) hoogtij vierde. Wie dat nog steeds wil (en dat snuffelen heeft zo z'n charmes), zal met bijna alle programma's merken dat het downloaden en navigeren door alle headers van grote groepen moeilijk of zelfs onmogelijk is. Zo niet bij NewsBin. Zelfs voor groepen met tientallen miljoenen headers draait het programma de hand niet om. Daarnaast was NewsBin een van de eerste programma's die de nzb-standaard omarmde (ontwikkeld door indexeersite Newzbin, niet door de makers van NewsBin).

Dat NewsBin Pro helemaal is toegespitst op downloaden, blijkt uit de wijze waarop het programma met meerdere servers kan werken en vooral uit de manier waarop met gedownloade bestanden wordt omgegaan. Zo is er een plaatjesdatabase om het downloaden van dubbele afbeeldingen te voorkomen (NewsBin is sowieso goed in het herkennen van reeds gedownloade content) en worden mp3's desgewenst netjes in mappen opgeslagen op basis van id3-tags. De ingebouwde zoekfunctie geldt voor NewsBins eigen zoekmachine en deze is niet gratis. De prijs voor het programma zelf biedt echter wel levenslange upgrades.

PluspuntenMinpuntenConclusie

  • goed met veel headers

  • reeds gedownloade content wordt herkend

  • ingebouwde zoekmachine

  • beperkte discussiemogelijkheden

Van de zware jongens scoort NewsBin net wat beter dan NewsLeecher, en verdient daarom het predicaat Beste Product. Technisch ontlopen ze elkaar niet heel veel, maar NewsBin biedt een fractie meer en is op termijn vriendelijker voor de portemonnee.

10

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000